CCI

Cranio cervicale instabiliteit (CCI) is een structurele instabiliteit van het gewricht dat de schedel en nek met elkaar verbindt. ( het craniocervicale gewricht) Deze instabiliteit of onbalans kan leiden tot een vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en het cerebellum ( de kleine hersenen ). Er kan druk op de hersenstam ontstaan en door de stress op de hersenstam en de zenuwen raakt het ‘autonoom zenuwstelsel’ ontregeld. Vanuit dit autonome zenuwstelsel worden alle vitale functies van je lichaam geregeld zoals hartslag, bloeddruk, ademhalen, spijsvertering, enzovoorts. Het komt met name voor bij mensen met het Ehlers-Danlos syndroom en andere erfelijke bindweefselaandoeningen.
Isis heeft naast de hevige hoofdpijn ook o.a. last van extreme vermoeidheid, hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, misselijkheid, hoge hartslag, blauwe benen, duizeligheid en flauwvallen. Ze kan niet meer tegen de prikkels uit haar omgeving. Sinds januari 2020 is Isis steeds meer schooldagen gaan missen. In de eerste Corona-golf kon ze het thuis onderwijs wel weer volgen. Maar sinds juni 2020 gaat dat ook allemaal niet meer. Isis ligt sinds september 2020 in een donkere prikkelvrije kamer.
Als Isis niet behandeld wordt zal zij alleen maar meer neurologische klachten krijgen en wordt de kans groter dat deze klachten blijvend zijn na de behandeling.

Wat is de behandeling van CCI?
Craniocervicale fusie: Een operatie waarbij de schedel opwaarts wordt getrokken (cervicale tractie), in de juiste positie wordt geplaatst, daarna wordt de schedel vastgemaakt aan de bovenste wervels van de ruggengraat om de juiste positie te behouden. Craniocervicale fusie is een risicovolle operatie en wordt alleen uitgevoerd als er een medische noodzaak is.